Apples topchef Tim Cook har i et interview med ABC News udtalt at der kommer en funktion i iOS, så brugeren selv kan slå den omdiskuterede neddrosling af processoren til eller fra. Funktionen blev indført med iOS 10.2.1 og går ud på at systemet skruer ned for processorens ydelse, hvis batteriet er så slidt at det ikke kan levere strøm nok. Frem for at iPhonen genstarter for at beskytte batteriet, skruer den ned for ydelsen så batteriet kan følge med.

Funktionen har, efter at det er kommet frem, resulteret i flere søgsmål mod Apple for bevidst at sløve folks iPhones ned. Ifølge Tim Cook informerede Apple rent faktisk om hvordan funktionen virker, da den blev lanceret, men Cook mener at Apple burde have været klarere i mælet. Cook underskylder også over for de der har troet at Apple havde andre motiver [end at sikre mod pludselig genstart af iPhonen].

Cook forklarer at hvis man er i gang med et nødopkald, venter på en vigtig besked eller er ved at tage det helt rigtige billede, så har Apple ment at det var bedre at drosle ned for ydelsen end at opleve en pludselig genstart. Ifølge Cook har Apple gjort det fordi de har tænkt brugeren i centrum. Det giver ganske enkelt en bedre brugeroplevelse at iPhonen ikke genstarter hele tiden på grund af et slidt batteri, mener Cook.

Når det er sagt erkender Cook altså at Apple kunne have håndteret situationen bedre. Det betyder også at Apple har sænket prisen på at få udskiftet batteriet (så man helt undgår balleden) og at der i en kommende iOS-opdatering vil komme en funktion, hvor brugeren selv kan bestemme om denne "power management"-funktion skal være slået til eller fra. Samtidig vil der komme bedre oplysninger om batteriets tilstand. Formodeligt som man kender det fra Apples bærbare computere.

Kort forklaret vil Apple informere bedre om batteriets tilstand på den enkelte iPhone og fortælle hvad det gør ved iPhonen. Herefter kan brugeren selv afgøre om man vil have drosle ydelsen ned eller leve med risikoen for pludselig genstart.

Cook forventer at de nye muligheder dukker op i en betaudgave af iOS i februar.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.