Før Apple endte med "iPhone" var der flere andre navne med i overvejelserne, afslører Ken Segall, der tidligere var chef for Apples reklameafdeling, skriver 9to5mac.

Telepod

Apple overvejede at kalde telefonen for Telepod, som et futuristiske twist på "telefon" og samtidig med relation til Apples iPod-linje.

Tripod

Det virker umiddelbart underligt at kalde en telefon for tripod, treben på dansk, men navnet spillede en meget stor rolle i Apples forståelse af telefonen. Den bestod nemlig af tre dele, der var smeltet sammen. En telefon, en iPod og en internet-enhed. Tre dele, der før iPhonen, faktisk var tre separate enheder. Noget Steve Jobs også gjorde meget ud af i sin første præsentation af iPhonen. I dag ved vi at iPhonen er meget mere end de tre ting, så i dag havde navnet virket mere hæmmende end dengang.

Mobi

En forkortelse af mobile, som ifølge Segall er et kreativt navn med personlighed.

iPad

Noget overraskende var iPad længe med i opløbet som navnet på iPhonen. Det skyldes, at Apple faktisk startede på udviklingen af en tablet før udviklingen af en telefon. iPhonen endte dog med at løbe med fokus, og derfor hang navnet iPad ved.

iPhone

Som vi alle ved endte Apple med at vælge navnet "iPhone". Det endda til trods for at navnet allerede var varemærkebeskyttet i USA af Cisco (dog som "IPHONE". Apple og Cisco har dog lavet en aftale om, at de begge må benytte iPhone henholdsvis IPHONE.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.