Apples topchef, Steve Jobs, har i et brev til Apples bestyrelse meddelt, at han trækker sig som administrerende direktør for Apple. Samtidig beder han om at blive bestyrelsesformand og at Tim Cook overtager direktørrollen. Bestyrelsen har godkendt ønskerne, der træder i kraft med det samme. Jobs vil stadig være aktiv hos Apple og fortsætte med at være involveret i selskabets strategi.

Art Levinson, der er bestyrelsesformand for Genentech og medlem af Apples bestyrelse de seneste 10 år udtaler: "Bestyrelsen har fuld tillid til, at Tim er den rigtige person til at være vores næste administrerende direktør. Tims 13 år hos Apple har budt på fremragende præstationer, og han har demonstreret et bemærkelsesværdigt talent og en sund dømmekraft i alt hvad han gør."

Jobs har i flere år kæmpet med en kræftsygdom og har siden januar været på sygeorlov fra det daglige arbejde hos Apple.

Jobs' brev til bestyrelsen

"Til Apples bestyrelse og Apple-samfundet:

Jeg har altid sagt, at hvis der nogensinde kom en dag, hvor jeg ikke længere kunne leve op til mine forpligtigelser og forventninger som Apples administrerende direktør, ville jeg være den første til at lade jer det vide. Desværre er den dag kommet.

Hermed trækker jeg mig tilbage som administrerende direktør for Apple. Jeg vil gerne fortsætte, hvis bestyrelsen finder det hensigtsmæssigt, som medlem og formand for bestyrelsen og som Apple-medarbejder.

For så vidt min efterfølger angår, vil jeg stærkt anbefale, at vi udfører vores successionplan og gør Tim Cook til administrerende direktør for Apple.

Jeg tror at Apples lyseste og mest innovative dage ligger foran sig. Og jeg ser frem til at se og bidrage til dets succes i en ny rolle.

Jeg har fået nogle af de bedste venner i mit liv hos Apple, og jeg takker jer alle for de mange år jeg har været i stand til at arbejde sammen med jer.

Steve"

Ovenpå meddelelsen om Jobs fratrædelse som administrerende direktør faldt Apples aktier 5%.