En gruppe Mac-brugere er så fortørnede over problemer med skærmene på deres computere, at de har oprettet hjemmesiden www.staingate.org. Det sker som en reaktion på Apples manglende erkendelse af problemet.

Kort sagt handler det om, at skærmen får nogle underlige pletter som om lamineringen mellem selve skærmen og det antirefleksive lag slipper eller går i stykker. Noget man også kan observere på antirefleksbehandlede brilleglas. Der er ikke noget generelt mønster i hvordan problemer opstår. Nogle ser det starte i kanten, mens andre oplever at det starter midt på skærmen.

Folk der har reklameret til Apple får det svar, at det er kosmetisk og derfor ikke dækket af Apples garanti. Folk skal altså selv bekoste en reparation af skærmen. Noget der ifølge hjemmesiden løber op i 800 euro uden garanti for at problemet ikke kommer igen.

Gennem en længere periode har der på blandt andet Apples supportforum været tråde om problemet, men da Apple altså ikke har villet erkende det som et problem, har nogle af de berørte startet den omtalte hjemmeside. Her registrerer de folk der har problemet. Formodentligt for at lægge maksimalt pres på Apple og i yderste konsekvens føre et søgsmål.

Foreløbig er det godt 4.600 personer der har meddelt at de oplever problemet, og tallet stiger dag for dag.

Sådan gør du hvis du oplever problemet

Som sagt mener Apple ikke at problemet er dækket af garantien. Det er Apple i sin gode ret til at mene, da virksomheder selv sætter betingelserne for deres egne garantier.

Oplever man problemet skal man derfor ikke henvise til garantien, men til den EU-gældende lovbestemte 24 måneders reklamationsret. Inden for 24 måneder efter købet af et produkt, kan man reklamere over det, hvis det går i stykker. Dette har intet med producentgarantien at gøre, men er alene et forhold mellem køber og sælger. En sådan reklamation skal sælger forholde sig til, og kan ikke henvise til at garantien dækker, da det ikke er et garantispørgsmål.

Læg gerne en kommentar, hvis du har oplevet problemet eller har oplevet at blive afvist.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.