Verdens mest populære musiktjeneste, Spotify, er lige nu i gang med at forhandle nye aftaler hjem med pladeselskaberne. Efter i en årrække at have givet Spotify rabat, mener pladeselskaberne nu, at det er på tide at Spotify begynder at betale mere for musikken. Det skriver www.musicbusinessworldwide.com.

Apple er indirekte blev draget ind i forhandlingerne på pladeselskabernes side. Pladeselskaberne argumenterer nemlig for at Spotify skal betale de samme 58% af indtjeningen som Apple gør. I dag betaler Spotify kun 55%. Omvendt mener Spotify at de skal slippe med mindre end 55%. Noget det er helt essentielt, hvis Spotify skal begynde at give overskud. Spotify havde alene sidste år et underskud på 1,3 milliarder kroner. Spotifys argument er, at de ikke har de samme økonomiske muskler som Apple, Amazon, Google etc. og at de derfor er nødt til at få nogle mere rimelige langtidsaftaler.

Ifølge folk med kendskab til forhandlingerne ender det nok med, at Spotify får en aftale på samme vikår som nu. Det betyder også, at Spotify - hvis de vil have overskud - skal overbevise endnu flere om at skifte til et premium abonnement.