Vil du høre dansk musik på YouTube, er det absolut sidste chance. Google, der ejer YouTube, og Koda, der administrerer rettigheder for komponister og sangskrivere, kan nemlig ikke blive enige om en ny aftale. Den nuværende midlertidige aftale udløber lørdag, og uden en aftale kan og må Google ikke vise musik af danske kunstnere. I dag, fredag, er altså sidste dag med dansk musik på YouTube. I hvertfald indtil der indgås en ny aftale.

Faktisk er Google allerede begyndt at fjerne den danske musik. "Vi er allerede i gang med at fjerne det, fordi vi respekterer kunstnere og sangskriveres rettigheder.", udtaler Dan Chalmers, som er direktør for YouTube Music i Europa, til Ritzau. Uden rettigheder ingen musik.

Google og Koda har i et godt stykke tid forhandlet om en ny aftale for brugen af dansk musik, efter at den eksisterende aftale udløb i april. Siden da har der været brugt en midlertidig aftale, men den udløber lørdag. Det er ikke overraskende økonomien, der skiller de to parter. Koda mener at den eksisterende aftale er for ringe, mens Google vil have sænket betalingen for brugen af dansk musik, så den kommer på linje med, hvad der betales i andre lande.

Der arbejdes i øvrigt på at lave en fællesnordisk aftale, som skal erstatte lokale aftaler i Danmark, Norge og finland.

Opdatering: Det lader til, at det ikke bare er dansk musik, der blokeres, men al musik på dnske IP-adresser.