Det er lykkedes en udvikler, plamoni, at køre en proxyserver på sin computer, der kan kommunikere direkte med Siri på iPhonen. På den måde, kan man tilføje sine egne funktioner til Siri. Proxyserveren fungerer som en mellemmand mellem Siri og Apples servere. Alle de normale kommandoer bliver videresendt til Apples servere, mens resten behandles af proxyserveren, der svarer tilbage til Siri. Siri kan ikke se, at de svar den modtager fra proxyserveren ikke kommer fra Apple. På iPhonen vil man derfor ikke mærke nogen som helst forskel ud over, at Siri nu kan meget mere.

plamoni har som eksempel sat serveren til at kommunikere med en radiostyret termostat hvor han bor. Så nu kan han spørge (på engelsk, selvfølgelig): "Hvad er temperaturen indendørs?" eller "Sæt termostaten på 23 grader". På helt tilsvarende vis kan man lave andre plugins til proxyserveren efter egne behov. Det er intet mindre end genialt - og man må håbe at Apple er så enige, at de selv aktiverer muligheden, så ikke man skal opsætte sin egen server som plamoni har gjort.

Gør Apple det, kan Siri meget vel gå hen og blive det interface der styrer praktisk taget alt. Der er ingen grund til at eksempelvis bilproducenter udvikler deres egen stemmestyring, hvis de kan koble sig på Siri. Eller hvad med styring af lyset i ens hjem. Man kan også få adgang til alle mulige personlige oplysninger, hvis Siri kobles på de rigtige tjenester. Så kunne Siri af egen vilje minde en om at man skal aflevere biblioteksbøger inden torsdag, eller at man har glemt at slukke lyset i kælderen. Siri ved jo, når man forlader huset.

Du kan læse mere på projektets side på github.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.