Skulle nogen være i tvivl, så er Apples ny M1-chip et monster uden lige. Apple beskriver selv chippens CPU-cores som de kraftigste nogensinde i en personlig computer. Og noget tyder på, at Apple har fat i den lange ende.

Når man måler på M1-chippens ydelse, så efterlader den de Intel-chips Apples ellers har brugt tilbage i støvet. Det er så vildt, at når man sætter M1 til at emulere X86 under Rosetta 2, så har den stadig en højere score end alle andre Intel-baserede Macs. Dette til trods for at ydelsestabet ved emuleringen er omkring 20%.

M1 er altså så kraftig, at den kan emulere x86-arkitektur med en højere ydelse end Intel-chips, der født til at køre x86. Der er ingen af Apples andre Macs, der kan måle sig med de nye M1-baserede Macs. Selv Apples kraftigste single core Mac, 27" iMac, har ringere ydelse end de nye.

Geekbench scorer (alle single core):

  • M1 MacBook Air: 1.712
  • M1 MacBook Air (emulerer x86): 1.313
  • Intel iMac 27" (2020): 1.251

De CPU-cores der sidder i M1 er altså kraftigere end dem der sidder i 27" iMac med Intel Core i9-10910 (3,6GHz), der er Intels nyeste og kraftigste chips. Dette selvom M1 emulerer Intel-arkitektur. Når man måler på M1's egen arkitektur er den langt, lagt foran Intel.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.