Sydkoreanske Samsung er et konglomerat med en masse forskellige divisioner der producerer alt fra skibe til køleskabe, driver entreprenør-virksomhed og så videre. Den del af Samsung der producerer elektroniske komponenter hedder Samsung Electronics.

Samsung Electronics leverer flere komponenter til Apples iPhone X. Det gælder blandt andet OLED-skærmen og flash-chips. Hos Samsung Electronics gør det derfor ikke noget hvis iPhone X bliver en kæmpe succes, da de tjener penge hver gang Apple sælger en iPhone X.

Ud over at levere komponenter til Apple og andre leverer de selvfølgelig også komponenter til Samsungs egne mobiltelefoner.

Tjener mere på iPhone X end på Galaxy S8

En pudsig detalje er at Samsung Electronics forventes at tjene mange flere penge på at levere komponenter til iPhone X end de gør på at levere komponenter til Samsungs eget flagskib Galaxy S8. Det viser en undersøgelse foretaget af Counterpoint Technology for The Wall Street Journal.

Counterpoint estimerer at Apple vil sælge 130 millioner iPhone X og at Samsung leverer for $110 komponenter til hver eneste iPhone. Apple køber derfor samlet for $14,3 mia. komponenter hos Samsung Electronics. Samsung tjener selvfølgelig meget mere på at levere komponenter til sig selv - nemlig $202 per enhed. Til gengæld bliver der solgt langt, langt færre enheder af Galaxy S8 sammenlignet med iPhone X. Kun omkring 50 millioner forventes det. Det svarer samlet set til $10,1 mia. Det betyder at Samsung Electronics tjener $4,2 mia. mere på at levere komponenter til iPhone X end til Galaxy S8. Omregnet til danske kroner er det næste 27 mia. kroner.

Man kan altså sige at Samsung bestemt er glade hvis iPhone X bliver en kæmpe succes - de tjener nemlig kassen på den.

Mangeårigt partnerskab

Apple og Samsung har nu haft et tæt partnerskab i mere end et årti. Der har været enkelte problemer undervejs, som da Samsung skamløst kopierede iPhonen og blev idømt en milliarderstatning. Det er dog en anden af Samsungs divisioner der står for udviklingen af mobiltelefoner og Samsung Electronics har lovet Apple at der er vandtætte skotter mellem de to divisioner. Apple kan altså roligt købe komponenter hos Samsung Electronics uden at mobildivisionen for nys om Apples planer.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.