En af de ting fra præsentation af iOS 5 vi endnu ikke har været inde på er iMessage. iMessage er en beskedtjeneste der bedst kan sammenlignes med SMS. Funktionaliteten er fuldstændig den samme, ja faktisk bedre, blot er det ikke en SMS man afsender, men en datapakke over WiFi eller mobildatanetværket. Det betyder også, at man kan bruge det på iPaden eller iPod touch, eller at man kan sende gratis beskeder hjem fra ferien med sin iPhone, hvis bare der er et WiFi-spot. Ulempen er selvfølgelig, at der kun virker mellem iOS-enheder. Man kan altså ikke sende en iMessage fra sin iPad til en mobiltelefon.

Til formålet får iPaden en ny app kaldet Beskeder. Den er helt tilsvarende den der findes på iPhonen, blot med den forskel, at man altså ikke kan sende rigtige SMS.

Opsætningen er nemt klaret

For at få iMessage til at virke skal det slås til under indstillinger. Her skal man indtaste sit Apple ID. Dette er bare for at bekræfte hvem man er. iMessage er nemlig ikke tilknyttet ens Apple ID, men en mailadresse, som man skal indtaste. Det betyder at man med samme konto kan have flere enheder, der modtager hver deres beskeder - eller at man kan modtage samme besked på flere enheder. Vælger man det sidste, vil ens samtaler automatisk blive synkroniseret på alle enheder. Det vil sige, at man starte samtalen på en enhed og fortsætte den på en anden uden at miste beskeder.

Man kan se om en besked er leveret og om modparten er i gang med at svare på den

Når man vil sende en iMessage, går man ind i Beskeder, vælger at man vil starte en ny besked og tilføjer vedkommende via sin kontaktliste. Man kan også manuelt indtaste telefonnummer eller mailadresse. Der tjekkes så for om vedkommende i den anden ende er tilmeldt iMessage. Er han/hun ikke det lyser navnet op med rødt og et udråbstegn. Hvis ikke det gør det, kan man bare skrive sin besked og trykke på send.

En af de smart ting ved iMessage er, at man på sin egen enhed kan se om modparten i den anden ende har modtaget beskeden, samt om han er i gang med at svare på den. I såfald kommer der nemlig en lille tekstboble med tre prikker i. På den måde kan man anvende iMesage som en slags chatfunktion, da man umiddelbart kan se om den anden er i gang med at svare.

Systemet virker utroligt gennemarbejdet og en tand bedre end SMS-systemet, der jo så til gengæld virker mellem alle mobiltelefoner og ikke kun iOS-enheder som iMessage. I de 2 uger jeg har haft iOS 5 har jeg allerede brugt det mere end jeg har brugt Face Time, som jo har et år på bagen efterhånden. Med flere iOS-enheder i huset er det utroligt bekvemt at kunne kommunikere direkte mellem dem.

Scroll ned for at se kommentarer