Det igangværende udbrud af Corona-virus sætter sine spor overalt. Således også hos Apple der har meldt en hel del ændringer og foranstaltninger ud.

Butikker luker, WWDC-konferencen bliver en onlinebegivenhed og mange andre ting. Alt sammen som en reaktion på at mindske risikoen for smittespredning eller fordi det bare ikke giver mening at holde tingene kørende som situationen er lige nu.

Få overblikket herunder.

WWDC kommer til at foregå online

Apples årlige udviklerkonference, WWDC, kommer for første gang til udelukkende at foregå online. Det vil sige ingen konference, hvor folk mødes fysisk i San Francisco. Til gengæld vil alle kunne deltage i online-udgaven.

Konferencen vil foregå i juni, men Apple har ikke meldt de endelige datoer ud endnu. Ejheller hvordan det nærmere kommer til at foregår. Apple oplyser dog at konferencen vil blive pakket med indhold til brugere, udviklere og presse.

Stopper alle optagelser af serier til Apple TV+

Alle optagelser af nye afsnit af serier til Apple TV+ er sat på hold. Det gælder 2. sæson af de eksisterende serier See, The Morning Show, Servant og For All Mankind samt helt nye serier som Foundation og Lisey's Story.

Det er af gode grunde umulig at sige, hvornår de kommer i gang igen samt om de kan holde tidsplanen. Vi skal derfor nok regne med, at der kommer en del forsinkelser af de serier, der var programsat til næste vinter.

Lukker alle butikker uden for Kina

I fredags kom den gode nyhed, at alle Apples butikker i Kina igen var åbne. Til gengæld har Apple fra i dag, mandag, lukket samtlige butikker uden for Kina. Lukningen gælder i første omgang i to uger, det vil sige indtil 27. marts.

I flere lande som Spanien og Italien har butikkerne været lukket i forvejen, mens de i andre lande har haft åbent som normalt. Det er slut nu.

Apple holder deres netbutik åben og har mar brug for support eller service anbefaler Apple også at man går via deres hjemmeside.

Apple oplyser desuden at alle ansatte får deres normale løn under lukningen samt at de har forbedret vilkårene under sygdom og relateret fravær.

Aflyser alle online kurser for teknikkere

Alle kurser for uddannelse af nye autoriserede teknikkere er aflyst på ubestemt tid.