Da Apple lancerede iPhonen i 2007 var det en revolution. Da de et par år senere åbnede op for 3. parts apps og AppStore, cementerede de denne revolution, og skabte en meget attraktiv udviklingsplatform.

Især for de såkaldte indie udviklere, hobby-programmører og små selvstændige firmaer. Aldrig har det været så let at sætte sin software til salg på det globale marked, aldrig har man kunne få så let adgang til flere hundrede millioner potentielle kunder.

Men før man kommer så langt, skal man selvfølgelig først lære at udvikle apps til iPhonen eller iPaden. Det er heldigvis forholdsvist nemt at komme i gang med. Selv folk der kun har begrænset erfaring med programmering, vil snart kunne have deres første app klar.

For at udvikle apps til App Store skal man benytte Apples værktøj til softwareudvikling kaldet Xcode. Det kan hentes gratis i Mac App Store. På Apples udviklerportal kan man finde dokumentation og en masse andre gode resourcer. Du finder links til disse nederst.

Når den færdige app skal i App Store, skal man være medlem af Apples udviklerprogram, hvilket i skrivende stund koster 779 kroner årligt.

Når man skal programmere til iOS eller OS X benytter man oftest et programmeringssprog der hedder Objective-C. Det er et objekt-orienteret programmeringssprog, som Apple tog til sig i slutningen af 1980'erne. For et par år siden lancerede Apple dog deres eget programmeginssprog kaldet Swift. Det er noget mere moderne og tilpasset dagens måde at gøre tingene på. Man kan selv vælge, hvilket af de to programmeringssprog, man vil arbejde med.

Ellers handler det bare om at kaste sig ud i det. Læse så meget som muligt om emnet og få fingrene ned i det. Min erfaring siger, at det bedste er bare at gå i gang, og tage udfordringerne som de kommer. Et godt råd er at finde en opdateret tutorial på nettet, og starte med den.

I en tidligere udgave af denne artikel - faktisk var der en hel artikelserie - gennemgik vi udviklingen af en lille app fra start til slut. Tiden er dog for længst løbet fra den, og da tingene går så hurtigt, har jeg valgt at fjerne denne tutorial-del fra artiklen, da den i dagens kontekst gav anledning til flere spørgsmål end den besvarede.

Gode links

- Download xCode i Mac App Store
- Tilmeld dig Apples udviklerprogram
- Se Apples udviklerresourcer og videoer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.