Apples iPhone dominerer telefonmarkedet i Danmark i en grad, så iPhonen har større markedsandel end alle Android-mobiler tilsammen. Der er iPhonen, og så er der alle de andre. Det viser tal som Meremobil.dk er kommet i besiddelse af.

Det stemmer jo ganske fint overens med hvad man ser på gader og stræder, i togene og på uddannelsesinsitutionerne. Der er iPhones alle vejne. Alligevel oplever man ofte at Android-brugerne har et helt forfejlet billede af, hvor populær eksempelvbis Samsung er. Faktum er, at Samsung halter langt efter Apple i Danmark. Hertil skal også lægges, at de telefoner Samsung sælger, primært er af den billige slags. Hvis man sammenligner salget af eksempelvis Samsungs dyre Galaxy-modeller med iPhonen, vil forskellen kun være endnu større. Dette bekræftes af, at Apple sidder på hele 66% af omsætninger af telefoner i Danmark. Samsung er nummer to med 19%. Alle de andre må deles om de sidste 15%.

Kiger man på styksalget, ligger Apple også klart nummer et med 47%. Herefter kommer Samsung med 26% og Sony med 8%. Der er ingen andre Android-mobiler, der har over 5%. Ellers kendte mærker som LG og HTC er med andre ord stort set fraværende på det danske marked.

Lægger man det hele sammen har iOS en markedsandel på 47%, mens Android har 46% og Windows Phone 7%. Der bliver altså solgt flere iPhones end alle Android-telefoner til sammen.

Tallene dækker salget i Danmark i perioden januar til oktober 2015. Da Apple traditionelt har størt salt i årets sidste kvartal, kan man endda godt forestille sig at tallene ville rykke sig i Apples favør, hvis man kigger over et helt år.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.