Apples iPhone dominerer telefonmarkedet i Danmark i en grad, så iPhonen har større markedsandel end alle Android-mobiler tilsammen. Der er iPhonen, og så er der alle de andre. Det viser tal som Meremobil.dk er kommet i besiddelse af.

Det stemmer jo ganske fint overens med hvad man ser på gader og stræder, i togene og på uddannelsesinsitutionerne. Der er iPhones alle vejne. Alligevel oplever man ofte at Android-brugerne har et helt forfejlet billede af, hvor populær eksempelvbis Samsung er. Faktum er, at Samsung halter langt efter Apple i Danmark. Hertil skal også lægges, at de telefoner Samsung sælger, primært er af den billige slags. Hvis man sammenligner salget af eksempelvis Samsungs dyre Galaxy-modeller med iPhonen, vil forskellen kun være endnu større. Dette bekræftes af, at Apple sidder på hele 66% af omsætninger af telefoner i Danmark. Samsung er nummer to med 19%. Alle de andre må deles om de sidste 15%.

Kiger man på styksalget, ligger Apple også klart nummer et med 47%. Herefter kommer Samsung med 26% og Sony med 8%. Der er ingen andre Android-mobiler, der har over 5%. Ellers kendte mærker som LG og HTC er med andre ord stort set fraværende på det danske marked.

Lægger man det hele sammen har iOS en markedsandel på 47%, mens Android har 46% og Windows Phone 7%. Der bliver altså solgt flere iPhones end alle Android-telefoner til sammen.

Tallene dækker salget i Danmark i perioden januar til oktober 2015. Da Apple traditionelt har størt salt i årets sidste kvartal, kan man endda godt forestille sig at tallene ville rykke sig i Apples favør, hvis man kigger over et helt år.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.