Ifølge Apples miljørapport for den nye Apple TV, er strømforbruget meget lavt. Streamer du HD-film døgnet rundt i et år, vil Apple TV ikke have brugt mere end 20 kWh, svarende til strøm for omkring en halvtredser. Og det er altså når enheden får fuld skrue døgnet rundt. Det sker nok næppe for selv de mest filmglade.

En stor del af verdens strømforbrug går til alle de elektroniske apparater vi omgiver os med. Men Apple TV er altså ikke en af dem, man bør have dårlig samvittighed over. I en gennemsnitlig husstand på 4 personer vil Apple TV's standbyforbrug således kun udgøre 0,07% af det samlede forbrug og koste ganske få kroner.

Så lidt strøm bruger Apple TV 4. generation

På standby er Apple TV 4's strømforbrug 0,36 W. Lytter du til musik via iTunes stiger det til 2,15 W, mens stream af HD-film bruger 2,32 W. Hvis du skulle være i tvivl er det meget lavt. En standard glødepære bruger 60W.

Står enheden på standby et helt år, vil forbruget være 3,1 kWh. Det kan med andre ord ikke rigtigt betale sig at slukke for enheden, når ikke man bruger den, til trods for at det altid er det råd man får om elektronik på standby fra eksperterne.

Så lidt strøm bruger Apple TV 3

Har du en ældre Apple TV er strømforbruget endnu lavere. Apple TV 3 bruger omkring 2W når du ser film, og 0,2W når den er på standby.

Står Apple TV 3 på standby et helt år, vil forbruget være 1,8 kWh.

Det giver ingen mening af slukke på kontakten

Las os sige, at du aktivt bruger din Apple TV 4 generation tre timer om dagen. Det giver 21 timer, hvor du potentiel set kunne slukke på kontakten. På årsbasis svaret det til et standby-forbrug på 2,8 kWh. En gennemsnitlig husstand bruger 4.000 kWh årligt. Slukker du din Apple TV-enhed på kontakten hver gang du ikke bruger den, svarer det til en besparelse på 0,07% af husstandens samlede elforbrug. Det giver ingen mening i forhold til det besvær det giver. Der findes andre og bedre måder at spare på strømmen på.

Samlet set vil det årlige strømforbrug - med 21 timers standby plus 3 timers stream dagligt - ende på 5,3 kWh og koste godt og vel 15 kr. For den ældre Apple TV 3 er tallet 3,7 kWh.

I alle tilfælde skal det strømforbrug skærmen eller fjernsynet har selvfølgelig lægges oveni. Det er væsentligt større. Men Apple TV i sig selv bruger altså stort set ingen strøm.