Om mindre end to uger lancerer Apple en ny iMac med ultra tynde kanter omkring skærmen. Det sker ifølge Sonny Dickson, når Apple skyder udviklerkonferencen WWDC i gang mandag den 22. juni. Her vil Apple blandt andet præsentere den nye iMac, der tager designinspiration fra iPad Pro og Apples Pro Display XDR. Det vil sige en skærm med en ganske tynd ramme. Det er i givet fald første gang i flere år, at der kommer en redesignet iMac.

Udover designændringen mener Sonny Dickson at have opsnappet, at den nye iMac ikke overraskende vil få den samme T2 coprocessor som alle Apple andre Macs efterhånden har. T2 styrer blandt andet sikkerheden i macOS og vil give en markant forbedring af sikkerheden i iMac'en. Grafik-processoren bliver en AMD Navi.

Interessant er det også, at Apple dropper iMac'ens såkaldte Fusion Drive, der er en kombination af en mindre SSD og en større regulær harddisk, og i stedet nu udelukkende satser på SSD. Tiden er for længst løbet fa de gammeldags HD-baserede drev, der støjer, er langsomme og bruger mere energi, så dette skridt er forventeligt fra Apples side. Dog bør det mere kategoriseres som "på tide" end "fremme i skoene".

Som sagt forventes det at den nye iMac præsenteres, når Apple indleder WWDS 2020 med en Keynote mandag den 22. juni. Formodentligt sammen med flere andre nyheder.

Billedet øverst er et designkoncept og har ikke nødvendigvis noget med Apples konkrete planer at gøre.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.