Apple lancerer årets nye iPhones, har der længe været rygter om, at der vil vær en 6,1 tommers "budget"-udgave i blandt og at denne blandt andet vil have en LCD-skærm i stedet for OLED-skærm som den nuværende iPhone X har.

Der bliver dog ikke tale om en vanlig LCD-skærm, hvis man skal tro de seneste rygter. I stedet vil Apple benytte en skærm baseret op den såkaldte MLCD+ teknologi. Det er samme type skærm som LG benytter i deres nye G7 ThinQ smartphone. Det skriver BusinessKorea.

Skærme baseret op MLCD+ bruger mindre strøm og har en højere lysstyrke end traditionelle LCD-skærme baseret på det man kalder IPS. En LCD-skærm baseret på IPS har tre subpixels: En rød, en blå og en grøn, der ligger ved siden af hinanden som striber. Med MLCD+ tilføjes en ekstra hvid subpixel ud over de tre nævnte. Det gør at skærmen kan lyse meget kraftigere. LG's smartphone har en lysstyrke på op til 1.000 nits. Dette skal sammenlignes med iPhone X's OLED-skærm der har en lysstyrke på 600-800 nits. Ideen med den ekstra hvide pixel er, at der kan skrives ned for den generelle baggrundsbelysning (der bruger en del strøm). Den hvide pixels sørger for at der stadig kan produceres kraftigt hvidt lys, men med mindre strømforbrug. Android Authority har skrevet en ganske god gennemgang af teknologien, hvis du vil gå yderligere i detaljer.

Udover lysstyrken udmærker MLCD+ sig ved en mere præcise farvegengivelse. Skærmen kan nemlig vise 100% af det man kalder DCI-P3 color gamut. Det er et farverum udviklet af den amerikanske filmindustri til digital visning af film.

Så selvom om det altså er tale om en budget-iPhone, vil Apple alligevel putte en bedre skærm i den.

Det forventes at den nye budget-iPhone bliver lanceret sammen med en ny udgave af iPhone X en gang til efteråret.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.