Der er rygter om, at Apple arbejder på en skærm med indbygget A13-chip. Det skriver 9to5mac. A13 er den chip Apple benytter i iPhone 11-serien og den nyeste iPhone SE. Den har 6-core CPU, 4-core GPU samt en 8-core Neural Engine-processor.

Chippen skal formodentligt bruges som ekstra GPU, altså grafikprocessor. Ved at indbygge en ekstra grafik-chip i skærmen, vil Apple kunne øge grafikydelsen på eksisterende såvel som kommende Macs uden at det går ud over computerens egne indbyggede ressourcer. Det er ganske smart, men hvis Apple fremover lægger en stor del af selve grafik over i skærmen, vil det blive sværere for brugerne at benytte skærme fra andre producenter, fordi de ikke har indbygget Apples chip. Det vil helt sikkert også gøre skærmen dyrere.

Der har været rygter før

Det er ikke første gang, at der er rygter omkring en Apple-skærm med indbygget grafikkort. Tilbage da Apple stadig solgte Thunderbolt-skærmen, var der rygter om ben udgave med grafikkort indbygget. Det skete dog aldrig, og Apple holdt faktisk helt op med at sælge Thunderbolt-skærmen. Den er nu erstattet af Apples Pro Display XDR. Ifølge 9to5mac vil den nye skærme med A13-chip blive ben erstatning for netop Pro Display XDR. Det vil sige en skærme til de mest krævende og professionelle brugere.

Der nævnes ingen tidshorisont for en lancering.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.