Apple vil lancere en serie MacBooks med 5g-netværksforbindelse i slutningen af næste år. Det mener DigiTimes, der har oplysningerne fra Apples logistikkæde. Ifølge oplysningerne har Apple færdiggjort designet for de MacBooks med 5G-netværk og er klar til at sætte i produktion. Det er lidt senere end andre producenter som HP og Lenovo, men ifølge kilderne er Apples implementering mere effektiv og har højere hastighed end konkurrenternes. Årsagen til at Apples løsning skulle være bedre er at Apple vil benytte en antenne af et keramisk materiale der er seks gange dyrere (men altså også meget bedre) end en klassisk antenne af metal. Der skal i øvrigt bruges 13-15 antenner i en 5G-MacBook. Det er mere end de typiske 11 antenner, der benyttes i smartphones. Det skyldes at MacBook'ens metalkabinet skærmen for signalet.

Hvis rygterne holder vand, vil det være første gang at Apple putter et mobilnetværk i en MacBook. Apple overvejede at gøre det for omkring 10 år siden, og havde endda en velfungerende prototype, men besluttede at droppe det igen, blandt andet fordi det fyldte for meget i kabinettet og dermed var direkte modstrid med Apples ideer om tynde computere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.