Der er dukket et nyt ret vildt rygte op omkring den kommende iPhone 13. Ifølge den velrenommerede analytiker Ming-Chi Kuo vil iPhone 13 nemlig kunne fungere som satellittelefon. Den vil kunne kommunikere med satellitter i den lave jordbane og dermed fungere selvom der ikke er dækning af det normale 3G- eller 4G-net. Teknologien er nok mest kendt fra SpaceX's Starlink-projekt, der via tusindevis af små satellitter skal sikre satellitdækning over hele jorden.

Ifølge Kuo vil iPhone 13 benytte en særlig udgave af Qualcomms X60-basebandchip, der understøtter satellitkommunikation. Det store spørgsmål er så, om Apple vælger at bruge det til noget. Tidligere har Apple benyttet chips i iPhonen med FM-understøttelse uden at aktivere det. Det er derfor ikke givet, at bare fordi hardwaren inkluderer en given teknologi, at Apple så også vil aktivere den. Lige i dette tilfælde tyder meget dog på det, netop fordi Apple skulle have bedt om en særlig udgave af X60 med teknologi, der ellers først er planlagt til at komme året efter i X65. Apple skulle være ret optimistiske omkring teknologien og allereder for flere år siden dannede de et lille hold, der skulle stå for udvikling og forsking i teknologien. Noget der altså nu ser ud til at bære frugt.

Ifølge rygterne vil satellitunderstøttelsen blive udrullet i samarbejde med firmaet Globalstar, der har været direkte involveret i udviklingen af Qualcomms chip. Ifølge Kuo er det mest enkle scenarie at de nuværende teleselskaber laver et samarbejde med Globalstar således at brugerne kan roame på satellitnettet uden selv at skulle tegne et abonnement hos Globalstar.

Ifølge Kuo vil denne satellitteknologi få samme indflydelse på netværksindustrien som mmWave 5G-teknologien forventes at få. Begge dele så med Apples iPhone som løftestang.

Opdatering: En hel del andre analytikere er uenige med Kuo, og mener at han tager fejl i det tekniske, og at Apple altså ikke planlægger en iPhone, der kan kommunikere via satellitter.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.