Ifølge nye rygter vil Apples nye iPad Pro - den med USB-port - snart kunne bruges sammen med en mus. Man skal simpelthen bare tilslutte musen via USB-porten og vil herefter kunne bruge musen i stedet for fingrene til at kommunikere med iPaden på. Understøttelse af mus bliver en tilgængelighedsfunktion, det vil sige en af de små tweaks Apple tilbyder folk med diverse udfordringer med at bruge iPaden på den normale måde. Men det forhindrer selvfølgelig ikke alle og enhver i at benytte funktioner, ligesom tilgængelighedsmenuen allerede i dag tilbyder en masser måder at personliggøre brugen af iPaden på. Oplysninger stammer fra MacStories, der nævner at rygtet er nogle måneder gammelt og måske aldrig bliver til noget. Til gengæld supplerer flere udviklere på de sociale medier med at den skulle være god nok. Det er på vej.

Allerede i dag kan man tilslutte en række tilbehør, der gør det nemmere at kommunikere med iPaden. Det gælder eksempelvis et joystick eller en trackball der via AssistiveTouch-funktion kan bruges. Det nye er at man vil kunne bruge en helt almindelig mus uden behov for særlig hardware eller adaptere. Formodentlig vil der komme en cursor op på spadens skærm, når den detekterer at man har tilsluttet en mus. Den eksakte implementering er dog ren spekulation.

Det er uvist hvornår funktion kommer, men et godt bud kunne være sammen med iOS 13, som Apple præsenterer første betaudgave af på WWDC-konferencen i starten af juni.