Der er rygter om, at Apple arbejder på at lancere en håndholdt spillekonsol ala Nintendos Switch (billedet øverst). Rygtet stammer fra et sydkoreansk forum, hvor det har fået øget opmærksomhed de sidste par dage. Det er umuligt at vurdere lødigheden af rygtet, men det er interessant nok til at komme frem lyset.

Enheden skulle have en helt ny Apple-systemchip udviklet specielt til formålet. Det vil sige, at det hverken er en A-chip, som sidder alle iPhones og de fleste iPads eller den nyere M-chip, der sidder i Apples nyeste Macs og de nyeste iPad Pro'er. Den nye systemchip er i stedet specielt udviklet til spil og har forbedrede GPU- og 'ray tracing'-egenskaber. Ray tracing er en teknik til generering af realistisk computergrafik, hvor man simulerer hvordan lys rammer objekter. Ray tracing giver meget realistiske billeder, men kræver meget computerkraft.

Dialog om rigtige konsolspil

Ud over udviklingen af hardwaren skulle Apple også være i dialog med flere af de store, velkendte spiludviklere om at udvikle spil til den nye platform. Ubisoft - der står bag populære spil som "Assassin's Creed", "Far Cry", og "Watch Dogs" - er blandt dem, der nævnes.

Det lyder bestemt interessant, men også ret atypisk for Apple, der aldrig har haft den store fokus på spil. Med lanceringen af Apple Arcade for et par år siden, er dette dog ved at skifte, så helt umuligt er det heller ikke, at Apple nu vil tage skridtet videre og op til næste niveau. Der har tidligere været rygter om, at det var Apple TV, der skulle flyttes mere i retning af at være spillekonsol. Rygterne om at konsollen bliver håndholdt er helt nye, og hvordan Apple vil indpasse en håndholdt spillekonsol i forhold til iPhonen og iPaden, er også et interessant spørgsmål. Måske der "blot" er tale om at Apple opgraderer iPod Touch, og gør den endnu mere spilvenlig.

Apple har prøvet før - og fejlede totalt

Det er faktisk ikke første gang Apple i så fald forsøger sig med en spillekonsol. I 1996 lancerede de
konsollen Apple Bandai Pippin. Hvis du ikke har hørt om Pippin er det ikke så underligt, for konsollen blev en kæmpe fiasko. Måske Apples største fiasko nogensinde. Enheden var kun på markedet i fem måneder midt i 1996, før den blev droppet igen.

Det største problem for Apple i forhold til en spillekonsol er i øvrigt ikke så meget hardwaren. En iPad eller iPhone har sikkert allerede mindst lige så godte specifikationer som en Nintendo Switch. Det er de manglende konsolspil på Apples platform, der er problemet. Men den kan Ubisoft selvfølgelig være med til at lave om på.