Ifølge nye oplysninger vil Apple lancere en ny generation af de trådløse hovedtelefoner AirPods senere på året. Det bliver i så fald 3. generation. Tidligere har der været rygter om at de først ville komme i 2020. Det er DigiTimes der er kommet i besiddelse af nye oplysninger.

3. generation af AirPods vil som den største nyhed indeholde aktiv støjreduktion. Det er som sådan ikke en ny teknologi - der findes masser af hovedtelefoner med aktiv støjreduktion - men det er en teknologi der er svær at mestre.

Ideen med aktiv støjreduktion er at en mikrofon opfanger baggrundslyde fra omgivelserne. Denne lyd afspilles så gennem hovedtelefonerne i modfase og ophæver dermed den oprindelige baggrundslyd med det resultat at der bliver helt stille. Sådan er teorien i hvert fald. Men som sagt er det svært at gøre rigtigt godt praksis. Udover de tekniske udfordringer vil AirPods med aktiv støjreduktion bruge mere strøm end uden. Enten skal brugerne altså acceptere kortere batteritid eller også skal der et større batteri i dem. Dette kunne indikere en designændring, men det er som sådan ikke noget de nye rygter nævner. Til gengæld er der oplysninger om at de måske bliver vandtætte, så de kan tåle lidt vandsprøjt.

De nye AirPods vil, i lighed med de nuværende, blive produceret af Inventec fra Taiwan og Luxshare Precision fra Kina.