Årets nye iPhones forventes at kunne bruges til at oplade andre trådløse enheder med. Det mener analytikeren Ming-Chi Kuo. Helt specifikt kommer iPhonen til at fungere som en helt almindelig Qi-oplader og vil derfor kunne oplade enhver enhed der understøtter den trådløse Qi-standard. Mest oplagt er selvfølgelig ting som ens AirPods eller Apple Watch, men i princippet vil man kunne oplade en anden iPhone eller en hvilken som helst enhed trådløst.

Da denne funktion selvfølgelig vil tære på iPhones eget batteri - hvis man da ikke har den sluttet til opladning via kabel - vil Apple formodentlig inkludere et større batteri i de nye iPhones. Efterfølgeren til iPhone XS får helt op til 20-25% større batteri, mens efterfølgeren til iPhone Xs Max får forøget kapaciteten med 10-15%. Efterfølgeren til iPhone Xr, der i forvejen har et stort batteri, kan kun se frem til en forøget kapacitet på højst 5%, mener Kuo.

Funktionen med to-vejs opladning eller bilateral opladning, som det også kaldes, finde allerede hos flere andre producenter af smartphones. Eksempelvis hos Samsung der kalder det PowerShare. Apple vil formodentlig finde på et lignende smart ord for funktionen, men i bund og grund er der bare tale om at iPhonen kan fungere som en oplader.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.