Er du nostalgiker eller bare entusiastisk Mac-bruger, så kan du glæde dig over du nu kan prøve Mac OS 8 som en enkelt app, der bare skal hentes og installeres. Appen virker til macOS, Linux og Windows - og den kører forbløffende godt.

Projektet bruger en virtuel maskine til at emulere en Macintosh Quadra 900 fra 1991 med Motorola CPU, som Apple brugte inden der blev skiftet til Intel. Styresystemet er som sagt Mac OS 8, der oprindeligt blev lanceret i 1997. Der medfølger også en række apps og spil som Photoshop 3, Premiere 4 og Illustrator 5.5, der stammer fra en demo-CD fra MacWorld 1997.

Da Mac OS 8 blev lanceret i sin tid, var det en kæmpe forbedring i forhold til System 7, der var udgivet seks år tidligere. Blandt kom der nu for alvor farver på. Mac OS 8 blev lanceret i en af Apples sværeste perioder, hvor de blandt andet skrottede udviklingen af styresystemet Copland, der ellers var udset til at erstatte System 7. I stedet købte Apple en styresystem ude i byen - det der senere blev frigivet som OS X. I mellemtiden kom Mac OS 8, og det blev pudsigt nok en stor kommerciel succes for Apple.

Du kan læse mere og hente appen på GitHub.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.