Apple har fremlagt regnskab for kalenderåret fjerde kvartal 2017. Da Apple kører med forskudt regnskabsår i forhold til kalenderåret er det regnskabsåret 2018's første kvartal der er tale om.

Omsætningen i kvartalet blev $88,3 milliarder og overskuddet $20,7 milliarder. Det er begge dele betydeligt bedre end i samme periode sidste år, hvor Apple omsatte for $78,4 milliarder og fik et overskud på $17,9 milliarder. Det er faktisk det bedste kvartalregnskab nogensinde i Apples historie. Dette endda til trods for at regnskabet i år dækker 13 uger, hvor det sidste dækkede 14 uger. Den faktiske vækst er altså højere end tallene i regnskabet indikerer.

"Vi er begejstrede over at kunne rapportere det bedste kvartal i Apples historie med bred vækst, der inkluderer den højeste omsætning nogensinde fra et nyt iPhone-lineup. iPhone X overgik vores forventninger og har været vores mest solgte iPhone hver uge siden den blev lanceret i november, ", udtaler Tim Cook, Apples CEO. "Vi har også opnået en betydelig milepæl for antallet af aktive enheder, der nåede op på 1,3 milliarder i januar. Det er en stigning på 30 procent på kun to år, hvilket er en understregning af vores produkters popularitet og vores kunders loyalitet og tilfredshed."

Apple regner med at omsætte for $60-62 milliarder i indeværende kvartal.

Salgstal for iPhone, iPad og Mac

Apple solgte 77,3 millioner iPhones, hvilket er præcis 1 million mindre end samme kvartal året før. Til gengæld er gennemsnitsprisen per solgte enhed steget markant, så iPhone-salget er blevet en endnu bedre forretning for Apple med frigivelsen af den dyre iPhone X. Apple betegner salget af iPhone X som værende over al forventning. Korrigerer man for forskellen i regnskabsperiodens længde (13 uger vs. 14 uger) er salget af iPhonen faktisk steget markant.

Salget af iPads er steget 0,1 milliioner til 13,2 millioner enheder og Mac-salget nåede 5,1 millioner enheder mod 5,4 millioner i samme periode året før.

Apple oplyser ikke salgstal for Apple Watch, men noterer at salget af Apple Watch Series 3 er mere end dobbelt så højt som Series 2 sidste år.

Scroll ned for at se kommentarer