U.S. Patent Office har offentliggjort en patentansøgning, hvori Apple beskriver en teknologi til at bruge en enhed til at følge en anden enhed med i realtid.

Vi kender det fra "Find mine venner" eller "Find min iPhone", hvor man kan se enhederne på et kort. Dette er lokalisationsdeling. Apple går dog et skridt videre. I stedet for bare at vise lokationen, år man vist vedkommendes rute på et kort. Man kan altså se hvor vedkommende har været. Dette er rutedeling.

Det kan blandt andet bruges til at køre den samme rute i bil, selvom man mister øjenkontakten med den bil man følger efter. Det vil sige, at man får en rutevejlening som genereres i realtid ud fra hvad en andens bevægelser.

Patentansøgningen er tilbage fra 2013 og man kan undre sig over, at funktionaliteten ikke for længst er kommet med i Apples apps. Undertegnede har i hvert fald flere gange haft brug for netop at kunne følge en iPhone i bevægelse uden selv at skulle finde ruten til vedkommende. Hvis man eksempelvis kører bil, er det meget bedre at få ruteoplysninger via Siri end at skulle side og kigge på iPhonen hele tiden, for at se hvornår den anden drejer af etc.