Et af de mest mærkelige Apple-patenter, jeg har set, er for nylig dukket op. Det beskriver en MacBook med en tastaturknap, der kan tages af og bruges som mus. I patentansøgningen beskriver Apple et standard MacBook med et standard tastatur af sakse-typen. Dette tastatur er dog ikke mere standard end at det indeholder en hemmelig tast, der kan tages af. Under tasten sidder en sensor og et batteri, der gør, at tasten kan bruges som et pegeredskab aka. en computermus.

Denne hemmelige mus kan man så bruge i situationer, hvor MacBook'ens indbyggede pegefelt ikke er så velegnet til opgaven. Apple nævner eksempler som computerassisteret design og modellering, redigering af store og komplekse dokumenter etc. Her mener Apple, at det er meget bedre at bruge en mus. Men da det ifølge Apple er besværligt at bære rundt på en separat mus, har Apple altså fundet på det med tasten, der kan tages af.

Apple har forskellige ideer til hvordan man kan tage tasten af tastaturet og sætte den på igen. En af dem går ud på, at man skyder en eller flere taster vertikalt ud af tastaturet. En anden at man løfter tasten horisontalt op fra tastaturet. I begge tilfælde er der tale om en af de taster, der sidder langs kanten af tastaturet og ikke en af dem inde midt på. Det ville selvfølgelig også være usmart, hvis tastaturet pludselig manglede E-tasten fordi den var i brug som en mus.

Som sædvanlig, når det handler om Apple-patenter, skal ikke man ikke nødvendigvis regne med, at vi nogensinde for det beskrevne at se i et færdigt produkt. Det gælder helt generelt, men nok særligt i dette tilfælde. På den anden side, så introducerede Apple jo Touch Bar'en, så man skal aldrig sige aldrig.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.