USA's patentkontor har tildelt Apple et patent på en Touch ID-sensor der kan aflæse folks fingeraftryk gennem eksempelvis en skærm. Sensoren sidder altså nedenunder skærmen men kan alligevel aflæse fingeraftrykket.

Den slags er ikke helt problemfrit med dagens teknologi. I patentet skriver Apple at skærmens elektriske felt forstyrrer processen så opløsningen af fingeraftrykket falder når det passerer gennem skærmen og ned til sensoren. Det er dette problem patentet giver en løsning på via avancerede beregninger der manipulerer med det elektriske felt via en elektrostatisk linse i den del af skærmen, hvor fingeren placeres.

Perspektiverne i patentet er store. Ideen er at slippe af med en del af iPhonen der optager relativt meget plads men samtidig kun bruges ganske kort tid. Ved at indbygge hjem-knappens funktionalitet i skærmen frigives hele rammen under skærmen, der derved kan gå helt ud til kanten.

Der er allerede rygter om at den iPhone der kommer næste år, vil være uden hjem-knap med skærm helt til kanten. Ogå i toppen, hvor Apple så skal have indbygget den nuværende højttaler, kamera og diverse sensorer i skærmen også. Et eksempel på sådan en iPhonen kan ses på billedet øverst.

Du kan se patentet i sin helhed her.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.