Allerede i 2019 begyndte de første rygter om AirTags at dukke op. Eksempelvis skrev jeg, at der var massive rygter om, at Apple ville lancere dem på iPhonen-eventet i september 2019. Det skete som bekendt ikke, og der kunne historien være afvist som ren spekulation eller ønsketækning. Alligevel blev rygterne ved at rulle ind. Ifølge rygterne var AirTags altid lige på trapperne, og efterhånden kom det til at minde om dengang, særligt én bestemt analytiker blev ved med at påstå, at der om nogle måneder ville komme et Apple-fjernsyn. Sådan blev det ved i flere år, uden at der skete noget, indtil analytikeren til sidst indrømmede, at han havde taget fejl.

Pakningen afslører

Nu viser det sig dog, at der formodentligt var hold i rygterne tilbage i 2019. At Apple rent faktisk havde planlagt at lancere AirTags på iPhone-eventet i september 2019. Eksempelvis viser en database hos de amerikanske telemyndigheder, at Apple ansøgte om certifikation af AirTags tilbage i 2019. Det i sig selv er ikke så væsentligt, da man sagtens kan ansøge om godkendelse at et produkt lang tid før det kommer til salg. Et mere fældende bevis leverer Apple selv. Af den vedlagte papirdokumentation der følger med Apples egen AirTag-nøglering fremgår nemlig "© 2019". På selve æsken står produktionsdatoen i flere tilfælde angivet som august 2020. Apple har altså tryk papirdokumentationen tilbage i 2019 og produceret hardwaren sidste sommer - og formodentligt også tidligere.

Det er ret unormalt at producere ting så lang tid inden lancering. Et eller andet må altså have forsinket lanceringen i flere år. Nogle spekulerer i, at Apple har været nervøs for at blive beskyldt for unfair konkurrence fra producenter at lignende produkter. Mit gæt er, at der har været nogle tekniske udfordringer, enten med hardwaren eller softwaren, som Apple har haft svært ved at få løst tilfredsstillende. Præcis som vi så med den trådløse oplader AirPower, som Apple ellers lancerede, men siden måtte droppe igen.