Apple har frigivet det nye styresystem til Mac, OS X El Capitan. Det er gratis at opdatere, og alle computere der i dag kører OS X Yosemite, kan også køre OS X El Capitan.

Fokus i El Capitan er på den rå ydelse og ikke så meget introduktionen af nye funktioner. Den underliggende kode bliver ganske enkelt optimeret og gjort bedre. Det ligger også lidt i navnet. El Capitan er nemlig en bjergtop i nationalparken Yosemite. En klar indikation af, at at det ikke er noget helt nyt, men en optimering af noget eksisterende.

Ifølge Apple vil El Capitan byde på 1,4 gange hurtigere åbning af programmer; 2 gange hurtigere skift mellem programmer; 4 gange hurtigere visning af PDF-filer i Billedfremviser samt 2 gange hurtigere visning af den første mail efter åbning af Mail-programmet.

Der er dog også blevet plads til regulære nyheder. Blandt dem er en mere naturlig søgefunktion, hvor man kan søge efter dokumenter, mails etc. med almindelige ord. Eksempelvis kan man skrive “Dokumenter fra Brian Jensen” eller “mails fra juni sidste år”.

En anden interessant ny funktion er splitscreen, hvor man kan arbejde i fullsceen med to programmer åbne side om side på hver deres halvdel af skærmen.

OS X El Capitan kan installeres via Mac App Store og fylder godt 6GB.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.