Skatterådet siger nej til arbejdsgiver betalt iPad, hvis man i forvejen får stillet en PC til rådighed af sin arbejdsplads u anset om det er et arbejdsredskab eller en frynsegode. Rådet slår i en ny afgørelse fast, at tablets er at betragte som computere, og at en arbejdsgiver derfor ikke må stille en iPad og en almindelig bærbar computer til rådighed for de ansatte. Reglerne siger nemlig, at man kun få stillet én bærbar computer til rådighed af sin arbejdsgiver ud over den stationære på arbejdet, hvis man vil undgå skattesmæk.

Forstå den afgørelse hvem der kan. iPaden - og andre tablets, er da nemlig noget man bruger i en helt anden situation end en computer, og derfor er de et udemærket supplement til hinanden. Man kan jo undre sig over, at der overhovedet er særlige regler for lige netop computere. Alle andre ansatte må jo få stillet ubegrænsede arbejdsværktøjer til rådighed af deres arbejdsgiver, uden at blive beskattet af den grund.

Hvor går grænsen i øvrigt mellem tablets med eksempelvis en skærm på 7 tommer og en smartphone på 4 tommer? Den ene er en computer, den anden en telefon, men i virkeligheden er ingen af dem nogle af delene. Måske der er på tide, at Skatterådet følget med den teknologiske udvikling, og justerer deres regler, så de er tidssvarende.

I helt særlige tilfælde, kan der dog gøres undtagelser til regler, hvis medarbejder og arbejdsgiver kan dokumentere, at det er nødvendigt for medarbejderen af have begge dele til rådighed.

Kilde: epn.dk

Scroll ned for at se kommentarer