Nu får vi forhåbentlig snart iPhone 3GS i de danske butikker. Datoen og prisen er stadigvæk ukendt, mens indtrykket af alle de nye funktioner har fået tid til at sætte sig. Spørgmålet om hvorvidt man skal skifte til iPhone 3GS eller beholde sin gamle iPhone, kan derfor nu træffes på et bedre grundlag end lige da iPhone 3GS blev præsenteret og man påvirket af al hypen - uanset om det så var i positiv eller negativ retning.

Jeg har spurgt tre af iPhoneguides brugere om de vil opdatere til iPhone 3GS. Læg gerne en kommentar til hvor du selv skal, skal ikke, opdatere til iPhone 3GS.

Drudoo skal ikke opdatere

Jeg var Inden WWDC meget i tvivl om jeg skulle opdatere til den nye iPhone. Jeg har i forvejen en iPhone 3G, som jeg købte sidste år da den udkom, da den skulle repareres i januar fik jeg en helt ny tilbage, så faktisk er den kun 6 måneder gammel. Det er en af de ting der taler imod at købe en ny iPhone, min gamle er jo næsten helt ny.

Efter at have set keynoten fra WWDC var jeg ikke i tvivl mere. Der er ikke nok nye ting til at det kan betale sig at købe en ny iPhone. De ting som er rigtig godt ved den nye iPhone er at betteriet holder længere, det er en hurtigere processer og at man kan bruge Nike+. Men at skulle give ca 4-5.000 kr for det, er lidt for meget.

I forvejen syntes jeg at iPhone 3G er ret hurtig, men mere RAM er jo altid godt, det generer mig ikke at det tager 1-2 sekunder at åbne et program. Der er jo alligevel en loading screen, som tit tager 5-10 sekunder at få væk. En af de tig som har irriteret mig rigtig meget er at der kun har været support for Nike+ i iPod Nano. Jeg bruger ikke min Nano så meget, så det ville være meget rart at kunne bruge den med sin iPhone. Jeg har nu i et stykke tid brugt Run Kepper (lite) i stedet for Nike+, så måske skal men bare købe den “store” udgave at Run Kepper og ikke en helt ny iPhone.

Nu er der mange der sikket syntes at det er vildt godt med bedre kamera, video og voice control. Men hvis jeg tænker mig om, så tror jeg ikke at jeg nogen sinde vil bruge voice control til noget fornuftigt. Der er bare ikke nogle tidspunkter hvor jeg virkelig har brug for det.

Et bedre kamera er meget godt og jeg ville også bruge det, men jeg tager ikke så mange billeder, med iPhonen. De fleste billeder, der bliver taget med min iPhone, er af kemi og fysik forsøg, hvor kvaliteten ikke behøver at være i top.

Hvis det var sådan at man kun kunne få 3.0 på iPhone 3G S, så ville der være noget ved det, men siden det er gratis for iPhone 3G, så ser jeg ikke noget behov for at opgradere.

Alt i alt har jeg det sådan at ting bruges indtil de er slidt op, og da min iPhone er i rigtig god stand, så køber jeg ikke en ny bare for at købe en.

ReconDK skifter til 3GS

Da iPhone 3G udkom i sin tid var jeg meget i tvivl om jeg skulle opgradere fra min iPhone 1G. Efter lang betænkningstid besluttede jeg med mig selv at 3G forbindelse og en ”amputeret” GPS ikke retfærdiggjorde den forholdsvis høje pris. Set i forhold til at jeg i forvejen havde en iPhone blev beslutningen så at jeg holdte fast i den gamle iPhone.

Nu står vi så igen overfor en ny lancering af en iPhone, givet en iPhone med meget få ændringer i forhold til 3Geren, men dog stadig et skridt i den rigtige retning. Jeg må indrømme at jeg inderligt havde håbet på en opdatering af designet, ikke at det nuværende er uddateret, men et nyere design ville nu alligevel havde været god tilføjelse.

Opdateringen fra iPhone 3G til iPhone 3GS føles umiddelbart ikke som så stort et spring som det var gældende ved opdateringen fra iPhone 1G til iPhone 3G og så alligevel, den forhåbentlig mærkbart hurtigere nyere processor og ekstra ram kan ende med at gøre en stor forskel, i hvert fald for mig. Mit allerstørste ankepunkt med min nuværende telefon er netop hastigheden. Jeg ønsker en telefon skal være responsiv og hurtig, altså at den kan følge mit tempo, det kan den ikke i øjeblikket. Det føles faktisk som om at den er blevet langsommere. Om dette skyldes at jeg arbejder hurtigere, er blevet mere fortrolig med telefonen og dermed forestiller mig at telefonen er blevet langsommere eller det er en sideeffekt af en del jailbreaks, skal jeg ikke kunne sige. Faktum er at det er et dagligt irritationsmoment at min iPhone føles langsommere og dette skal der laves om på.

For at skabe et bedre overblik vil jeg stille mine argumenter for at skifte op i punktform:
- Udsigten til store hastighedsforbedringer tiltaler mig meget (dobbelt så hurtig!?)
- Mine nuværende 8GB er lige i underkanten til mit musik og film
- Kan bedre lide det helt sorte design frem for den gamle med alubagsiden
- GPS savner jeg nu engang imellem, på trods af at det ikke kan benyttes i bilen
- Muligheden for at benytte 3G tethering til min laptop
- Mulighed for at få ægte garanti frem for min udenlandske iPhone fra Skotland uden garanti

Som nævnt før er min primære årsag for skifte udsigten til de store hastighedsforbedringer, faktisk er dette nok for mig til at skifte, jeg får jeg, når jeg kommer fra iPhone 1G, desuden de akkumulerede forbedringer siden iPhone 3G så innovationsværdien i den er større for mig end for en der har en iPhone 3G.

Slutteligt vil jeg nævne at jeg er nordjyde indtil benet, hvorfor prisen også kommer ind i billedet. Bliver prisen sat for højt efter min mening er jeg tilbøjelig til også at ”boycutte” denne version. Pris, innovation, kvalitet, funktionalitet og behov skal hænge sammen og for mig er mine behov ikke højere end at jeg godt kan undvære den nye, såfremt den er for dyr. For godt nok er man gadgetfreak, men engang imellem må fornuften sejre.
Velbekomme.

LaWiPi skal have den nye iPhone 3GS

Jeg har været den lykkelige ejer af en første generations iPhone siden 27. december 2007. Den blev importeret fra USA og har alt i alt kostede mig 2.600,-. Jeg har døjet og bøvlet med unlock og jailbreak for at få den til at virke i Danmark. I starten var det sjovt, og det gik sport i det men efterhånden blev det lidt anstrengende, for man kunne ikke bare opdatere i iTunes, når der kom en ny firmware. Man måtte pænt vente til Dev.Team havde lavet en løsning, og så opdatere. Mange af de uofficielle apps fik telefonen til at chrashe i tide og utide, men det var alt sammen noget man var villig til at leve med, for det var på den måde man havde en iPhone, hvis man ville have den i Danmark. - Og dét tror jeg nok man ville!
Så kom iPhone 3G. Op til lanceringen tænkte jeg; "Det kunne være man skulle købe sig en, og slippe for alt bøvlet?" Men da så Telia lancerede deres abonnement (jep, abonnement i én-tal, ikke flertal..!) slog jeg det ud af hovedet. Der var stor opstandelse over de blodige priser som det kostede at blive iPhone 3G ejer, og at der ikke var nogen muligheder for abonnementsvalg. Det er der blevet nu, og der er endda tre selskaber der sælger den i DK, så nu har vandene lagt sig lidt igen. ca. 5.000,- er dét, det koster over 6 mdr. at have en iPhone i Danmark (i hvert fald en 3G'er), og det skyldes jo at iPhonen er en tilskudsmobil, og hvis teleselskaberne skal få deres udlæg hjem OG tjene penge indenfor de lovpligtige 6 mdr., så skal priserne derop.

En vigtig ting er således på plads; jeg har nu mentalt accepteret at ville betale 5.000,- for en fuldt lovlig og helt reel dansk iPhone. Den øvelse var iPhone 3G en vigtig del af for mit vedkommende. Nu håber jeg så bare at Telia, 3 og Telenor ikke piller for meget ved de priser...

Da iPhone 3G kom var det så som så med de nye tekniske landvindinger efter min mening. Jo, der kom 3G og GPS, man det var også ligesom dét (Ingen ny processor.). 98% af mit internet-behov på iPhonen klares under Wi-fi, og GPS'en ser først nu ud til at kunne bruges til andet end geotagging.
Alt i alt var der ikke den store lyst til at give 5.000,- for en 3G'er. Den var ikke 5.000,- mere værd end min gode gamle silverback!

Jeg har aldrig hørt til dem der har brokket sig over kameraet i silverback'en. Jeg synes at det tog udemærkede billeder, når blot man tog højde for lysforholdene og erkendte at man ikke kunne tage et godt billede i tusmørke. Det bliver nu endnu bedre, og det byder jeg velkomment. Primært fordi det bedste kamera er det man har med -og man har altid sin iPhone med. De billeder man tager, når man ikke har andet med, bliver altså endnu bedre. Specielt med muligheden for autofokus er det nye kamera blevet et "Need to have"

I starten af året opgraderede jeg til iLife '09. Heriblandt var iMovie '09. Det har jeg brugt til at redigere de hjemmevideoer vi har taget af vores børn, og det var simpelthen så nemt og lækkert at bruge, at den del af den nye iPhone 3GS er noget jeg decideret ser meget frem til. Apple har gjort det nemt at videoredigere, og det på en telefon! det kan godt være at der findes videokameraer der er teknisk bedre end 3GS'eren (det er jeg nu ret sikker på der gør..) men det gælder også for videokameraer, at bedste videokamera er dét som man har med, og det nytter jo altså ikke noget at have et super svedigt videokamera, hvis man ikke har det med når der er noget man godt ville filme. Og så kan man lige skære det til på telefonen -fantastisk! Videooptagelse er helt klart en "Need to have"

Voicecontrol er jeg ret ligeglad med! i de situationer hvor det ville være brugbart, dvs. hvor man bruger hænderne til noget andet -f.eks. holder på et cykelstyr, ville det være smart at kunne sige "Afspil Celine Dion" (eller noget) men det vil ikke være muligt når telefonen ligger i lommen og man bruger uofficielle, men gode hovedtelefoner uden mikrofon, og bruger man hovedtelefoner med mikrofon, så frygter jeg at kommandoen ikke bliver registreret pga. vindstøj i mikrofonen. Voicecontrol "No need to have". Det er bare unødvendigt lir, som jeg synes er spild af energi. -det blive sjovt at se om jeg alligevel må overgive mig, men lige nu, tror jeg det sgu ikke.

I forhold til min Silverback og nu hvor Apple har gjort det muligt for bl.a. TomTom at lave en GPS-navigatør-app, er iPhonens GPS gået fra at være en "nice to have" til "need to have". Jeg tilhører den minoritet af bilejere som ikke har en GPS i bilen, men jeg kunne meget vel tænkes at springe på TomToms pakkeløsning med app og holder.

Så er der det digitalte kompas. Jeg kan ikke se hvor det er at jeg har brug for det, som landet ligger idag. Jeg synes dog det er fedt at der kommer nyt hardware som programmører af app's kan udnytte, så jeg er sikker på at der over tid kommer nogle programmer der bruger det. Det bliver nok "Need to have", men pt. er det "Nice to have"

Batteriets levetid har aldrig generet mig, men jeg hilser mere holdbart batteri velkomment - det er nok endda påkrævet med de flere kræfter som det nye bæst får, for tilbage er der det aller vigtigste. Den nye processor. S'et... At det hele bliver hurtigere og flottere og kan afvikle grafik bedre lyder næsten for godt til at være sandt, og processoren i sig selv gør næsten at jeg derfor MÅ jeg have iPhone 3G S. Helt klart "Need to have"!

Og så må vi håber at Telia, 3 og Telenor ikke smadrer mine opgraderingsplaner, som de gjorde da 3G'eren kom. Jeg ser frem til priser som er passende for en finanskrise. tip

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.