Siden lanceringen af det første Apple Watch i 2015, har rygterne om nye innovative sensorer og funktioner generelt løbet lidt hurtigere end virkeligheden har kunnet leve op til. Der er nærmest ingen grænser for, hvilke smarte ting Apple snart ville putte i uret. Hvis man skulle tro på rygterne vel at mærke.

Nu har Bloomberg undersøgt tingene, og generelt er de et godt stykke fragt være klar. Faktisk skriver Bloomberg, at flere Apple-ansatte er utilfredse med tempoet for udviklingen af sensorerne.

Temperatur

Det mest konkrete er, at Apple i år vil inkludere en sensor til at måle Apple Watch-brugerens temperatur. Ideen er i første omgang, at målingen skal bruges til fertilitetsplanlægning. Altså til at identificere de perioder, hvor en kvinde har nemmest ved at blive gravid.

Senere vil der måske komme en funktion, der kan sige, om brugeren har feber. Vi skal dog i alle tilfælde ikke regne med, at sensoren vil komme med en eksakt værdi for kropstemperaturen. Sensoren virker i stedet ved at se på de relative svingninger i temperaturen over tid.

Blodtryk

Mere usikkert er rygterne omkring en sensor til måling af blodtryk. Apple har allerede lavet prototyper at Apple Watch med denne sensor indbygget, og har arbejdet på det i fem år, men der er lang vej endnu i forhold til at det fungerer så godt, at vi får det at se i et Apple Watch, der kan købes. Rygterne taler om, at Apples målsætning er 2024 med risiko for at det skrider til 2025.

Lige som med temperatursensoren er ideen ikke at komme med en eksakt måling af brugerens blodtryk. I stedet er ideen, at den blot skal kunne finde ud af, om man har for højt blodtryk eller ej.

Blodsukker

Endnu længere ude i fremtiden ligger en sensor, der kan måle brugerens blodsukkerniveau. Har taler vi adskillige år, og Apple har endnu ikke sat et årstal på. Hos Apple har de endda diskuteret muligheden for i stedet er forbedre understøttelsen af tredjeparts blodsukkermålere indtil de selv er klar, fordi det ligger så langt ude i fremtiden.

Ideen er at funktionen skal kunne bruges at diabetikere, så de slipper for at skulle bruge en målemetode, hvor de skal prikke hul og analysere en dråbe blod. Apples ide er en sensor, der kan måle blodsukkerniveauet på en ikke-invasiv måde.