I 2013 fortalte Apples softwarechef, Craig Federighi, at Apple fremover ikke ville bruge store katte til at navngive deres styresystem til Mac'en efter. I stedet ville de gå over til geografiske lokaliteter i Californien. Første skud på den stamme var Mavericks, der er en surferlokalitet syd for San Francisco små 50 km’s kørsel fra Apples hovedkvarter i Cupertino. Siden har det vist sig at Apple eller Apple-ejede selskaber har registreret mindst 19 forskellige californiske lokaliteter som varemærke. Flere af dem er nu brugt såsom Yosemite, Sierra og Mojave. Andre er udløbet på grund af inaktivitet eller er aldrig blevet godkendt fordi andre har gjort indsigelse.

Ud af de oprindelige 19 registreringer er der kun tre tilbage. Det drejer sig om Mammoth, Skyline og Monterey.

Hvilket af de tre navne Apple vil bruge til næste udgave af macOS er selvfølgelig ikke til at sige. Personligt synes jeg at Monterey er det bedste valg. Det lyder godt og ligger godt i munden. Monterey er en californisk provinsby på stillehavskysten. Det der gør den interessant er, at Monterey var Californiens hovedstad inden staten blev en del af de forenede stater. Læs mere på Wikipedia.

Det ligger selvfølgelig ikke helt i tråd med at Apple ellers har brugt naturlokaliteter. Her er Mammoth, et sø-og bjergområde i Californien, nok bedre bud. Mammoth er dog noget tvetydigt, da det også er navnet på et dyr (mammut), så det er heller ikke 100% oplagt. Der er selvfølgelig også den mulighed at Apple bruger et navn, der ikke er offentligt kendt - altså et andet end de tre nævnte. Specielt hvis Apple har planer om et helt nyt ARM-baseret styresystem, er det oplagt at skifte tema.

Hvad Apple finder på - og det kunne altså sagtens tænkes at være et helt nyt tema - får vi svaret på når dette års udviklerkonference starter i næste uge. Her løfter Apple nemlig sløret for næste udgave af macOS såvel som iOS.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.