At Apple arbejder på nye og forberede MacBooks er ikke nogen nyhed. Det er jo lige som Apples opgave hele tiden at forbedre produkterne i takt med udvikling af ny teknologi. Derfor kan jeg heller ikke omtale hver eneste gang en eller anden analytiker, insider-kilde etc. fortæller at der kommer nye MacBooks. Det er lige som en selvfølge. Men kommer der lidt kød på historien - med mere præcise specifikationer eller specifikke nye features - er den en anden sag.

Det er netop hvad Mark Gurman fra Bloomberg har, og Gurman plejer at have særdeles gode kilder hos Apple. Ifølge de seneste oplysninger arbejder Apple på at lancere to nye MacBook Pro'er allerede i løbet af sommeren. Der skulle komme både en ny med en skærm 14 tommer og en ny med en skærm på 16 tommer. De skulle bage have en forbedret eller opgraderet udgave af Apples M1-systemchip med 10 CPU-kerner og valg mellem 16 eller 32 GPU-kerner. De vil samtidig understøtte op til 64GB RAM, hvor de nuværende kun understøtter op til 16GB. Sidst men ikke mindst vil den nye chip understøtte flere Thunderbolt-porte. Designet skulle blive opgraderet med flere porte (inklusive HDMI), SD-kortlæser og et ny MagSafe-port til opladerkablet.

Senere på året vil der komme en ny MacBook Air. Den skulle formmæssigt være identisk med den nuværende M1-baserede MacBook Air fra november 2020, men komme i flere nye farver. Systemchippen vil dig være en opgraderet udgave med samme antal CPU-kerner men med yderligere to GPU-kerner. Samme systemchip skulle iøvrigt også komme i den nuværende 13 tommer MacBook Pro.

Der skulle også være en helt ny Mac Pro på vej samt en M1-baseret 27 tommer iMac og en kraftigere Mac mini.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.