Der er dukket to nye Apple-produkter op i Eurasian Economic Commissions database over produkter godkendt til salg i Armenien, Hviderusland, Kasakhstan, Kirgisistan og Rusland. Der er tale om en ny iPhone og en ny iPad. iPhonen, der formodentlig er iPhone SE, kommer i tre varianter, mens iPaden, der formodentlig er iPad Air, kommer i ni varianter. Det dækker over forskellige kombinationer af skærmstørrelse, lagerplads og trådløse-muligheder.

For iPhonens vedkommende er der tale om modelnumrene A2595, A2783 og A2784, mens de ni modelnumre for iPaden er A2588, A2589, A2591, A2696, A2757, A2759, A2761, A2766 og A2777. I alle tilfælde er der tale om modelnumre, der ikke findes i allerede lancerede enheder.

Eurasian Economic Commissions database er en evig kilde til oplysninger om nye Apple-produkter, og de plejer altid at holde stik, da der er tale om en database administreret af myndighederne i de pågældende lande. Det er et krav at et produkt der benytter kryptering bliver registreret i databasen for at kunne sælge i de pågældende lande. Apples produkter benytter kryptering, så der er derfor ingen udvej fra Apples side.

Registreringerne sker typisk 2-3 uger inden lanceringen. Det betyder altså, at vi nu kun er nogle få uger fra at der kommer en ny iPhone SE samt en ny iPad Air.