Apple planlægger at sende en ny billig MacBook Air på gaden i tredje kvartal i år, skriver Digitimes. Det skulle sende prisen på den billigste model $200 ned fra $999 til $799. I Danmark koster den billigste MacBook Air nu 7.499 kroner, hvilket vil falde til 6.099 kroner i Danmark (prisen er fundet ud fra, at Apple sælger lige nu en Mac mini for $799/6.099 kr. i USA henholdsvis Danmark).

Apple initiativ er en reaktion på Intels ultrabook-koncept, der forsøger at få prisen på de såkaldte ultrabooks ned på omkring $700. Siden Apple satte MacBook Air ned i pris for nogle år siden vog lancerede iPaden, er markedet for de ultra små bærbare computere dog stort set forsvundet.

Det er ikke helt klart, hvordan Apple vil kunne skære $200 af prisen på en MacBook Air, og da markedet for disse ultrabooks netop er kraftigt faldende, er det ikke engang indlysende at det overhovedet er nødvendigt. Måske Apple i stedet bare gør hvad de gør med iOS-enhederne. Slanker sidste års model og sætter den ned i pris, når der kommer en ny model. Både men hensyn til iPhones og iPads har den strategi vist sig overordentlig succesfuld.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.