Apple har fået tildelt et patent på et trackpad der kan simulere materialer som træ, kold metal eller varm cement. Det er det man også kalder haptisk feedback. Det vil sige at man via følesansen får en simuleret oplevelse af at røre noget bestemt.

Apple opnår effekten med et trackpad der kan vibrere med forskellige hastigheder og derved simulere forskellige overflader alt efter hvordan vibrationen udføres over tid. Lidt i stil med hvordan Apple allerede i dag gør det med 3D Touch i iPhone 6s og Force Touch i Apple Watch og MacBook'ens trackpad. Bare mere avanceret. Eksempelvis kan den nye metode simulere irregulære overflader som træ.

Ud over vibrationen kombinerer Apple det med en temperaturkontrol, hvilket gør simuleringen endnu mere overbevisende. En glasflade og et stykke træ føles eksempelvis ikke lige kolde selvom de har den samme temperatur. Glasset vil føles koldere og træet varmere. Dét kan Apples temperaturregulering simulere.

Det er ikke første gang Apple får et patent relateret til haptisk feedback. Der er kommet flere i løbet af de sidste par år, og i modsætning til mange andre af Apples patenter er det jo altså faktisk en teknologi der begynder at komme i produkterne. Om lige præcis dette patent når ud i et produkt er dog ikke til at vide. Patentansøgningen blev indleveret i 2013, så har Apple udviklet teknologien i mellemtiden, kunne den godt være ved at være moden til at kunne bruges i et produkt.

Teknikken er ikke forbeholdt trackpads og kan derfor sagtens være i en iPad eller iPhone, vi ser det først.