Flyselskabet SAS lancerer nu ægte bredbåndsinternet på udvalgte kort- og mellemdistanceruter. Forbindelsen er så god at der kan streames film fra for eksempel Netflix. En forbindelse der kan bruges til noget med andre ord i modsætning til det man finder hos de fleste andre flyselskaber, hvor selv et lille tjek af vejrudsigten er nok til at lægge forbindelsen ned.

Hver passager har ifølge SAS 12 Mbit/s at gøre godt med, hvilket er rigeligt til at streame HD-indhold fra eksempelvis Netflix. Forbindelsen sker via satellit så der er lidt længere svartider end man er vant til fra hjemmenetværket. Der kan opleves enkelte udfald på en tur hist og her, men generelt lover SAS at dækningen fungerer over hele det område, selskabet beflyver.

En væsentlig ting er at SAS har lukket for adgangen til telefon og videosamtaler via for eksempel FaceTime. Begrundelsen er at det vil give for meget snak i kabinen.

Den hurtige Wi-Fi findes her ved starten i 28 af SAS' fly. Flere fly vil løbende komme til. I løbet af efteråret ventes tallet at nå op på mere end 40 fly og i 2020 vil de fleste Airbus og Boeing fly hos SAS på kort- og mellemdistancerne være udstyret med denne hurtige Wi-Fi.

Prisen er 39 kroner for herlighederne, hvilket alt efter turens længde kan betegnes som enten rimeligt eller dyrt. Passagerer på SAS Plus samt SAS' guld- og diamant-kunder har gratis adgang. Et login virker til flere enheder, men kan kun bruges på én enhed ad gangen. Er man en hel familie der skal bruge det, skal man altså købe flere logins eller skiftes til at bruge det.

Scroll ned for at se kommentarer