Apple har lanceret en ret stor nyhed i App Store. Nemlig muligheden for at købe universelle apps, der virker på tværs af iOS, iPadOS, tvOS og macOS. Det vil sige, at man med et enkelt køb får adgang til appen på alle platforme.

Sådan har det hele tiden været på iPhonen og iPaden. Det nye er at Mac'en er kommet med også.

Det hører med til den nye mulighed, at de enkelte udviklere skal understøtte det. Det bliver derfor ikke en ny standard. Udvikleren skal selv vælge hvilke platforme, der er med i et køb. Det betyder omvendt også, at en udvikler kan blive ved med at sælge apps særskilt til de forskellige platforme. Det er der mange der benytter sig af i dag, hvor man skal købe apps særskilt til iPhonen, iPaden og Mac'en. Det gælder eksempelvis appen "Things 3", der koster $10 til iPhone, $20 til iPad og $50 til Mac. Det bliver næppe disse udviklere, der vil benytte sig af den nye mulighed.

Ideen er ellers ret god. I stedet for at tænke i platforme, og tvinge kunderne til at købe samme app tre gange, tænker man "én app til én pris" og så virker den uanset platform.

Med det nye tiltag vil Apple gøre de forskellige platforme mere ensartede.Det betyder blandt andet også, at der ændres lidt på kategorierne på de forskellige platforme, så de bliver mere ens.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.