Apple TV+, Netflix og andre tjenester har skåret bitraten på deres streams ned med omkring 25% for at sænke den gennerelle dataforbrug. Det sker efter opfordring fra EU, der ønsker at presset på nettet skal være mindre efter at mange er begyndt at arbejde hjemmefra. Dette skal blandt andet ske ved at droppe HD-streaming. Kvalitetsnedgangen varer i første omgang i 30 dage.

For brugerne betyder det, at der er risiko for at film og serier bliver mere pixelerede. Ifølge Netflix skulle kvaliteten generelt set forblive tilfredsstillende. Flere brugere af Apple TV+ oplyser dog at kvaliteten er markant forringet, særligt på store skærme, kanman se den ringere opløsning.

Der er tingen tvivl om at nettrafikken er steget i takt med at folk arbejde mindre og ser mere TV, men meldinger om problemer har der ikke været fra dem ved besked, nemlig internetudbydere og teleselskaber. Ingen teleselskaber eller udbydere har meldt ud, at deres netværk ikke kan følge med. Så hvad der præcist ligger til grund for EU's ønske er uvist. Måske er der bare tale om en utidig indblanding et sted, hvor der faktisk slet ikke er problemer for nuværende. Det er heller ikke et sted, hvor man behøver reagere på forkant, da både tjenesteudbydere som Apple eller sågar teleselskaberne kan skrue ned i løbet af minutter, hvis det bliver aktuelt.

Der er umiddelbart ingen informationer om hvorvidt nedgangen i kvalitet bliver fulgt op af en tilsvarende nedgang i prisen for at streame.