Apple arbejder på udviklingen af et headset der understøtter både augmented reality og virtual reality. Det oplyser en kilde hos Apple til CNET.

Det nye produkt har en 8K-skærm til hvert øje og vil kunne fungere uafhængige qf computer og smartphone. I stedet vil det forbinde til en "dedikeret boks" via en særlig trådløs teknologi kaldet 60GHz WiGig eller 802.11ay. Boksen vil få en speciallavet Apple-chip baseret på 5-nanometer teknologi. Hvis ikke det siger dig så meget, så er betyder det, at den vil være mere kraftfuld end noget andet der er tilgængeligt på nuværende tidspunkt. Enheden, der i øvrigt har kodenavnet T288 internt hos Apple, ligner et traditionelt PC-tower, men vil ikke være en Mac-computer.

Man vil ikke skulle installere ekstra kameraer i rummet for at detektere ens lokation som man ellers skal med flere andre lignende enheder. Alt teknologi vil være bygget ind i enheden og boksen.

Er oplysningerne korrekte, kan denne enhed meget vel være Apples næste store revolutionerende produkt, der for alvor vil skyde gang i en ny måde at bruge teknologi på, som vi har set med eksempelvis iPoden eller iPhonen. I slutningen af sidste år købte Apple firmaet Vrvana , det netop laer VR-headsets, så et eller andet er der i hvert fald i støbeskeeen. Deres produkt kan ses på billedet øverst.

Ifølge kilden stiler Apple mod at have enheden klar til salg i 2020, men det kan rykke sig.