Det kommende Apple Watch Series 6 vil kunne måle iltmætningen af brugerens blod. Det fremgår blandt andet af kode som 9to5mac tidligere har fundet i betaudgaverne af iOS 14. Nu rapporterer DigiTimes, at kilder i elektronikindustrien i Taiwan fortæller det samme. Et firma ved navn ASE Technology skulle have spillet en stor rolle i udviklingen af sensoren.

Funktionen på uret er centreret omkring at kunne give brugeren en notifikation, hvis iltmætningen kommer under en given grænse, hvilket kan være en indikation på et underliggende sundhedsmæssigt problem, som typisk er relateret til respiratoriske system eller hjertefunktionen. En sensor der måler iltmætningen skal altså overvåge brugerens sundhed og komme med en advarsel, hvis noget virker unormalt. Denne funktion er ikke umiddelbart så relevant i den store, brede offentlighed. Derimod kan måling af iltmætning være relevant i forhold til søvnmonitorering, da iltmætningen naturligt falder, når man sover fordi man trække vejret lettere.

Eksisterende ure har ikke nødvendig hardware

Der har været rygter om at allerede den første udgave af Apple Watch havde hardwaren til måling af iltmængden i blodet, men at Apple bare havde deaktiveret funktionen. Måske fordi regulære medicinske funktioner kræver godkendelse af sundhedsmyndighederne, hvilket kan tage årevis. Dette er dog ikke korrekt. De eksisterende Apple Watch har ikke den nødvendige hardware.

Apple Watch har flere grønne lysdioder på den side, der vender ind mod huden. Sammen med en infrarød lysdiode bruges de til at måle hvordan blodet pulserer, altså hjertets puls. De grønne dioder duer derimod ikke, når iltmætningen skal måles. Det kræver røde lysdioder, som sammen med infrarøde dioder kan skelne mellem om blodets hæmoglobin er mættet med ilt eller ikke er mættet med ilt. Pointen her er, at Apple ikke vil kunne aktivere funktionen i de eksisterende Apple Watch via en softwareopdatering. Kun nye ure vil få funktionen.

Som altid ved ikke-offentlige funktioner, kan Apple vælge ikke at medtage dem i den endelige udgave, så oplysninger skal ikke tages for endegyldige.