xCloud er Microsofts kommende pendant til Apple Arcade, det vil sige en abonnementsbaseret spiltjeneste. xCloud (tidligere kendt under navnet Project xCloud) har været i test siden november sidste år, og forventes at gå officielt luften midt i september. Det bliver dog uden iPhonen og iPaden.

For selvom xCloud delvist har kunne bruges på Apples populære enheder i testfasen, bliver de sorteret fra inden tjenesten går endeligt i luften. Det oplyser Microsoft nu, og giver Apples stramme restriktioner i App Store skylden.

xCloud giver adgang til mere end hundrede spil, men fordi Apple ikke kan gennemgå alle spil for om de lever op til Apples retningslinjer, bliver tjenesten ikke tilladt i App Store. En talsmand fra Apple udtaler til mediet Business Insider, at restriktionerne skal beskytte forbrugerne og skabe lige vilkår for alle udviklere. Apple er altså imod, at tjenester som xCloud lukker indhold ind, som Apple ellers ikke ville tillade. En af Apples regler er, at der kun må tilbydes spil, som udbyderen af tjenesten selv ejer eller har licenseret retten til. i Microsofts tilfælde har det betydet, at kun spillet "Halo: The Master Chief Collection" var tilgængeligt i iCloud til iOS.

Prisen for adgang til de mere end hundrede spil i xCloud er $15 om måneden og kommer til at fungere på PC såvel som Microsofts egen Xbox. Android-telefoner er sikkert også med, men altså ikke iPhones og iPads. Microsoft oplyser, at de søger at finde en løsning, men at som tingene ser ud nu, bliver det meget svært.

Microsoft er i øvrigt ikke de eneste, der har måttet efterleve Apples regler, når det gælder abonnementstenester for spil. Nogle har Google Stadia og Nvidia har GeForce Now. Ingen af dem er tilgængelige på iOS.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.