Der er i øjeblikket global mangel på mikrochips, hvilket har fået priserne til at stige. Apples producent af chips, TSMC, er også gang med at hæve priserne, og det vil ifølge Nikkei Asia få udsagsprisen på Apples produkter til at stige mærkbart.

Ifølge kilder vil TSMC's planlagte prisstigninger være de største i et årti. TSMC's priser er i forvejen omkring 20% højere end de direkte konkurrenters, og nu stiger de yderligere. Det forklares med øgede udgifter til materialer og logistik. Derudover er TSMC i gang med at investere $100 milliarder i nyt produktionsudstyr over de kommende tre år. Det motiverer TSMC til at hæve priserne for for at kunne holde fast i deres overskudsgrad. Der rammer TSMC's kunder, der blandt andet tæller Apple. Apple vil så igen hæve prisen på iPhones og Macs, for at Apples overskud ikke skal falde.

En kæde af prisstigninger, der ender med at gøre udsalgsprisen markant højere. De rammer dog først rigtigt næste år, da dette års leverancer er kontraktbundet til de gamle priser. Og de rammer ikke kun Apple, men alle i branchen.