Facebook lever som bekendt af at vide så meget om muligt om deres brugere. Denne viden bruges til enten at vise personliggjorte reklamer eller også sælges de personlige data direkte til andre virksomheder. Omfanget af denne indsamling af data har nået nye højder i en grad så det formodentlig vil skræmme mange, selv dedikerede Facebook-brugere.

En journalist fra The Wall Street Journal har undersøgt omfanget af delingen af sensitive personlige data med Facebook i App Store. 11 af de 70 apps som The Wall Street Journal undersøgte delte sensitive brugerdata med Facebook. Blandt dem var 6 af de 15 mest populære fitness- og sundhedsapps i den amerikanske App Store.

En af dem er den populære app "Instant Heart Rate: HR Monitor", der måler folks puls. Appen deler disse data med Facebook nærmest i samme øjeblik der er foretaget en måling.

Appen "Flo Period & Ovulation Tracker" er en app der bruges til at holde styr på kvindes menstruationscyklus og ægløsning med det formål at fremme sandsynligheden for at blive gravid. Appen har 25 millioner brugere. De data appen indsamler deles også med Facebook, endda selvom appen i deres privatlivsbetingelser skriver at de ikke deler sensitive data med tredjepart. Facebook ved altså hvornår brugerne af "Flo Period & Ovulation Tracker" har menstruation og at de gerne vil være gravide.

Mange af de apps The Wall Street Journal har undersøgt deler data med Facebook uden en specifik tilladelse fra brugerne. Og der er ingen mulighed for at undgå denne tracking. Selv hvis ikke man er logget ind eller selvom man endda slet ikke har en Facebook-konto, blive ens data delt med Facebook.

Grunden til at de pågældende apps overhovedet deler deres indsamlede data med Facebook er, at det øger specificeringen af reklamerne og derved genererer flere annonceindtægter.

Facebook hævder at nogle af de data The Wall Street Journal har fundet ud af bliver delt, er i modstrid med Facebooks regler, og at de derfor har bedt disse apps om at lade være med at sende sensitive information om brugerne uden deres vidende.

Som bruger er der ikke rigtigt noget man kan gøre ved problemet. Ofte deles data selvom man ikke er Facebook-bruger og ofte deles data uden at der informeres om det.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.