Jeg får overraskende tit spørgsmålet om hvorvidt det er muligt at skifte batteriet i ens iPhone. Specielt fra nye iPhone-brugere. Der er to forskellige grunde til at ville skifte batteriet i sin iPhone. Den ene grund er hvis batteriet er slidt op og man derfor gerne vil have et nyt. Den anden grund er at iPhonen er løbet tør for strøm. Her ville det smart, hvis man kunne skifte til et frisk batteri i en håndevending.

iPhonen har ikke et batteri der er tilgængeligt og kan udskiftes af brugeren. Når iPhonen løber tør for strøm er der derfor ikke andre muligheder end at sætte iPhonen til opladning - eventuelt med en powerbank eller et battericover, hvis du vil beholde mobiliteten imens den lader op.

Går batteriet i stykker er sagen lidt en anden. Man kan nemlig godt skifte batteriet i iPhonen, men det kræver at man skiller iPhonen ad. Det smarteste er nok at lade Apple klare udskiftningen af det ødelagte batteri. Det kan du læse mere om hos Apple: Reparation af batteri og strøm på iPhone. Det koster omkring 500-600 kr.

Ellers kan man få klaret udskiftningen hos et af de værksteder, der også skifter ødelagte skærme og så videre. Har man mod på det, kan man også købe et batteri og selv udskifte det. Det kræver dog lidt fingersnilde, så det kan ikke anbefales til de helt grønne. Tjek eventuelt en side som iFixit for hjælp.

Så det korte af det lange er, at iPhones batteri ikke er beregnet til at blive udskiftet af brugeren på daglig basis, men at det godt kan lade sig gøre, hvis det er gået i stykker.

Artiklen er ajourført i januar 2019.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.