Med frigivelsen af macOS Monterey får vi endelig en mulighed for at slette alt indhold på vores Mac uden at skulle geninstallere styresystemet. Det er en funktion, der har vøret i iOS siden begyndelsen, men det er altså først nu, 14 år senere, at "Slet alt indhold og alle indstillinger" kommer til macOS.

Med den nye funktion, kan man slette alle personlige data og alle installerede apps fra sin Mac uden at skulle gendanne styresystemet, som ellers var påkrævet før, hvis man ville slette alt indhold i et snuptag. Har skulle man reformatere hele drevet og geninstallere macOS på ny - og så var det pludselig alligevel ikke et snuptag, men en timelang proces, der var tale om.

Det er selvfølgelig ikke en funktion, man bruger på daglig basis, men *når* man har brug for den, for eksempel hvis man vil sælge sin Mac, så er det nu blevet markant hurtigere og nemmere at få nulstillet sin Mac til fabriksindstillinger.

På Macs med Apples egen systemchip eller T2-chip, hvor alt indhold tid er krypteret, foregår sletningen effektivt ved at krypteringsnøglen bliver slettet. Det betyder at den sker øjeblikkeligt, hvorefter man kan sætte sin Mac op som ny.

macOS Monterey er lige nu i betatest. Den endelige frigivelse sker til efteråret.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.