Apple har frigivet den næste udgave af macOS. Det er version 10.14 og bærer navnet Mojave - opkaldt efter ørkenen ar samme navn. macOS Mojave indeholder en del større og mindre nyheder. Herunder er de nyheder Apple selv fremhæver. Derudover er der en lang række indre nyheder.

Blandt nyhederne er dark mode og et nyt dynamisk skrivebord der automatisk skifter udseende i købet af dagen. Nyt på skrivebordet er også funktionen Stacks, der automatisk sorterer ens indhold på skrivebordet i stakke. Man kan vælge mellem at sortere på type, dato eller tag. Når man klikker på en stak bliver indholdet i den spredt ud.

Med Quick actions kan man bruge en række automatisk funktioner til at speede sit arbejde up. for eksempel hvis man vil konvertere filer til PDF på en gang.

Der er også forbedringer til funktionen der tager screenshots og mulighed for at tage billeder med iPhones kamera via Mac'en. Præcis som man i dag allerede kan med Apple Watch. Mac'ens kamera kan nu også bruges til at scanne dokumenter med.

Apple tilføjer desuden flere apps vi kender fra iOS i macOS. Det er Apple News, Værdipapirer, Memoer og Hjem-appen.

Apple fremhæver desuden at macOS Mojave indeholder en del funktioner der skal gøre det sværere - eller ligefrem umuligt - for websider etc. at tracke brugerne.

I macOS Mojave er der desuden en opdateret App Store der blandt andet byder på video-previes og meget andet.

Sidst men ikke mindst fremhæver Apple en hel del funktioner der ikke direkte byder på noget nyt, men giver udviklere en række forbedrede værktøjer, så de kan lave endnu bedre apps.

macOS Mojave er som altid en gratis opdatering.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.