Næste generation af Apples M-systemchip er gået i masseproduktion i slutningen af april. Det skriver erhvervsmediet Nikkei Asia. Chippen der kaldes M2 er efterfølgeren til M1, som Apple lancerede sidste år. M1 sidder i alle nye Macs samt den nye iPad Pro, og er Apple første egendesignede processor til Mac'en. Apple er gang med at opdatere alle Macs fra at bruge Intel-chips til at bruge M-chips. En overgangsperiode, der vil tage et par år at gennemføre. Hidtil er kommet MacBook Air, 13 tommer MacBook Pro, Mac mini og 24 tommer iMac.

Blandt de enheder der endnu ikke er kommet med en M1-chip er den store 16 tommer MacBook Pro samt den store 27 tommer iMac. Det skyldes formodentligt, at Apple vil udstyre dem med en kraftigere chip, da de er henvendt til de tre krævende brugere. Det er her 2. generation, eller M2, kommer ind i billedet.

Da det tager mindst tre måneders at producere en M2-chip, kan den tidligst være klar i slutningen af juli. Vi kan derfor regne med, at der tidligst kommer en 16 tommer MacBook Pro og en 27 tommer iMac i starten af august.

Der er ingen oplysninger om specifikationer eller ydelse på den kommende M2-chip endnu.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.